Zaterdag 20 april exact om 11 uur zijn er in Beerse maar liefst 41 kindjes tegelijkertijd verschoond! De jongste deelneemster in Beerse was pas 4 weken oud en kwam een minuut voor tijd binnen. Een heel aantal ouders kwamen voor het eerst hun kindje in een uitwasbare luier verschonen en zijn zeer enthousiast geraakt over het gemak en de financiële voordelen. Een kleine investering met een groot effect op het milieu en je portemonee.

De tussenstand van de wereldwijde record poging staat op dit moment op 5.271 onofficiële luier verschoningen met maar 128 van de 285 locaties die gerapporteerd hebben. In de onofficiële telling zitten ook de aantallen die niet meetellen met het officiële Guinness wereldrecord (omdat bijvoorbeeld het minimum aantal deelnemers per locatie - 25 - niet gehaald is).
In Beerse waren vorig jaar 35 deelnemers. Van de 41 deelnemers van dit jaar kwam ruim de helft uit Beerse, de rest uit onder andere Merksplas, Rijkevorsel, Vosselaar, Turnhout, Geel en Lille.

Voor België staat de onofficiële telling op 211: Gent (54), Leuven (48), Beerse (41), Antwerpen (33), Kortrijk (24), Hoegaarden (6) en in Waregem (5). Hiervan tellen alleen de locaties Gent, Leuven, Beerse en Antwerpen mee voor de officiële telling (176). Vorig jaar waren er 3 locaties in België (Gent, Leuven en Beerse), die gezamenlijk 129 deelnemers hadden. 

Vrijdag wordt het bewijsmateriaal aan Guinness gestuurd en dan is het wachten op Guinness om het officiële record bekend te maken. Ze hebben beloofd om het dit jaar sneller te doen dan de 3 weken van vorig jaar.